Intrebari generale!
Daca va aflati pe aceasta pagina, inseamna ca aveti unele intrebari sau nelamuriri. Noi va raspundem: dati click pe intrebare pentru a afla raspunsul.
Da. Consultanta este gratuita.
Incepand de la simple amenajari interioare / exterioare si terminand cu constructii la cheie.
Garantia incepe de la 6 luni la amenajari si se extinde la 25 de ani pentru constructii la cheie.
Folosim toata gama de materiale de pe piata.
Lucram atat cu materialele noastre cat si cu cele ale clientului.
Da. Global Team efectueaza transportul materialelor gratuit.
Da. Orice modificare propusa de client va fi analizata si, ulterior, pusa in practica.
Da. Intotdeauna respectam termenele de realizare a lucrarilor.
Avansul este intre 30-50% iar restul urmand sa fie achitat in transe stabilite de comun acord in contract.
Da. Toate ofertele sunt negociabile.
In maxim 10 zile lucratoare de la semnarea contractului de prestari servicii.
Oferta de pret se proceseaza in maxim 72 de ore de la discutia cu clientul.
„Casa la rosu” reprezinta constructia fara finisaje si partea exterioara a acoperisului (tigla, tabla, etc.). Ea include fundatia, ridicarea peretilor si structura acoperisului pe care se monteaza ulterior tigla sau tabla. De asemenea, in faza de „casa la rosu” nu este realizata nici partea de instalatii (cabluri electrice, tevile de apa/gaze, racordare la utilitati), acestea fiind adaugate ulterior.
Oferta generala include doar pretul manoperei
Da. Preturile afisate includ atat costul materialelor, cat si costurile de realizare a constructiei (manopera). De asemenea, in acest pret sunt incluse si alte costuri conexe: transportul materialelor si al oamenilor, organizarea de santier, paza proprietatii pe durata ridicarii constructiei.
Pentru a demara constructia unei case aveti nevoie in primul rand de terenul pe care va fi ridicata cladirea, de autorizatia de constructie si de proiectul detaliat al casei (realizat de catre un arhitect impreuna cu un structurist).
Suprafata construita reprezinta suprafata casei la exteriorul acesteia - luand in calcul si grosimea peretilor. Pentru constructiile cu mai multe nivele, suprafata construita se calculeaza ca suma a suprafetelor pe fiecare nivel (subsol, parter, etaje) si se mai numeste si suprafata desfasurata.
Costul unei case la rosu este compus din costul materialelor (aproximativ 70%) si manopera constructiei (aproximativ 30%). Intrucat costul materialelor reprezinta principalul element al costurilor, realizarea casei in antrepriza proprie nu poate determina o scadere foarte mare a pretului final.
Daca avem 2 case identice ca suprafata iar una are 2 camere la parter, iar cealalta are numai o camera, cea dintai va fi mai scumpa ”cu un perete despartitor”. De asemenea, varianta de structura de rezistenta stabilita de inginerul structurist impreuna cu arhitectul (structura pe cadre, pe diafragme de beton, sau zidarie portanta) influnteaza foarte mult cantitatea de materiale (in special fier si ciment) ce trebuiesc folosite. O structura ”mai incarcata” impreuna cu o fundatie mai adanca (adancime ce poate fi data de natura terenului sau de declivitate - inclinare) poate determina cresterea costului de constructie si cu 20-25%.
O oferta exacta poate fi facuta numai pe baza planului constructiei. In plus, existenta unui necesar de materiale (care ar trebui inclus in planul casei) usureaza foarte mult calculul de pret, si implicit compararea ofertelor dintre mai multe firme.
Casa la rosu: contine fundatia, ridicarea peretilor si structura acoperisului pe care se va monta ulterior invelitoarea.
Casa la cheie: contine, in plus fata de casa la rosu, toate finisajele si racordarea la utilitati.
Un proiect de rezistenta bun inseamna bani economisiti in faza de executie si foarte multi bani economisiti in faza de consolidare. Un proiect bun de rezistenta nu se face in nici un caz cu 1 Euro/mp. Daca alegeti aceasta varianta veti primi un proiect care face exact 1 Euro/mp care va genera costuri cu cel putin 30% mai mari la executie decat un proiect facut.
TEMPERATURA REPREZINTA FACTORUL DETERMINANT
Daca vrei acum sa construiesti, trebuie facuta o expertiza tehnica a cladirii,si sa o tratezi ca pe o extindere.
Autorizatia de construire este valabila 1 an de la data emiterii.
Da, datorita suprafetelor netede si plane, peretii Rigips confera un suport optim pentru placari cu faianta, vopsitorie sau tapetare, conform solutiilor specifice.
Cea mai buna solutie este data de folosirea pastelor de imbinare (rostuire) Rigips Vario si Super, respectiv Extra. Pasta de rosturi Super se foloseste cu banda de imbinare, iar pasta Vario se poate folosi fara banda de imbinare a rosturilor.
Aceasta depinde de conditiile suprafetei. De regula se recomanda folosirea benzii de armare, tipul acesteia depinzand si de natura si intensitatea solicitarilor la care este supus elementul respectiv de constructie in particular precum si cladirea pe ansamblu.
Peretii realizati cu sisteme Rigips pot fi portanti de sarcini, folosindu-se solutii corespunzatoare (prinderi, ancorari etc functie de natura si marimea solicitarii precum si functie de sistemul de perete Rigips). Aceste solutii se aplica pentru diverse situatii, de la pozitionarea unor tablouri pana la dulapuri ancorate pe perete.
Riflex este o placa extrem de flexibila. Raza minima de curbura este de 600mm. Confera rezistenta maxima prin armarea incorporata cu fibra de sticla pe ambele fete. Rezolva solutia unor constructii de design deosebit (bolte, arcade, pereti curbati etc).
Da. Placile de gips-carton Rigips tipul RBI, impregnate, sunt cele recomandate pentru folosirea in medii cu destinatie sanitara (de ex. camere de baie). Solutiile oferite de sistemele Rigips va ofera aplicatii diverse in acest domeniu, in conditii corespunzatoare.
Da, bineinteles, folosind solutia tehnica corespunzatoare pentru plafoane suspendate, cu accesoriile potrivite specifice sistemelor Rigips precum si cele specifice instalatiilor respective.
Da. Datorita suprafetelor netede si plane, peretii de Rigips se pot placa cu orice tip de polestiren.
Da. Dupa o amorsare in prealabil.
Placile de gips-carton Rigips au urmatoarele denumiri:
RB - Rigips Bauplatten
RF - Rigips Feuerschutzplatten (rezistente la foc)
RBI - Rigips Bauplatten impragniert (rezistente la umezeala)
RFI - Rigips Feuerschutzplatten impragniert (rezistente la foc si umezeala)
Placile speciale folosite pentru rezistenta la foc nu sunt clasificate ele in sine, individual,dupa grade specifice. Sistemul Rigips pe ansamblu, dat de solutia tehnica specifica situatiei, (ce include folosirea placilor rezistente la foc), confera un anume grad de rezistenta la foc, conform clasificarilor normativelor in vigoare.
Da. Sistemele Rigips folosite in constructii ofera solutii economice.
Categoric NU este recomandata realizarea plafonului fals prin lipire.
In primul rand o viata mai indelungata a zidariei. In al doilea rand vara este mai racoare in casa iar pe durata iernii se pastreaza mai bine caldura.
Polestirenul expandat este cu por deschis si are o densitate de la 10-25, iar cel extrudat este cu por inchis si o densitate incepand de la 30.
Grosimea optima a polistirenului se va stabili in functie de masuratorile termice care arata pierderile de caldura.
Nu. Pentru izolatia termica a locuintei nu este nevoie de proiectare.
Pentru soclu va recomandam polestirenul extrudat iar pentru pereti cel expandat.
Da.Se poate placa.
Nu. Nu se poate zugravi huma este cel mai mare inamic al lavabilului.
Da. Dupa semnarea unui contract de prestari servici noi va intretinem, amenajam, reamenajam toata gradina dumneavoastra.
Se pot folosi garduri vii de arbusti, piatra naturala de rau sau care imita stanca, ghivece de lut pot decora foarte frumos gradina, pomi fructiferi, etc.
Fantani arteziene, cursuri de apa, cascade artificiale...totul pentru o gradina de vis.
Pentru fiecare casa se efectueaza un design personalizat al gradini dumneavoastra.
Da. Avem un program special pentru toate institutiile care nu pot sa-si intrerupa activitatea in timpul zilei.
Alte intrebari sau nelamuriri?
Nu ezita sa ni-le adresezi!